Totaal aantal pageviews

woensdag, juli 18, 2007

Il fait chaud....




Vanmiddag vernam ik dat de Duitse zenders ARD en ZDF per direkt stoppen met het live uitzenden van de Tour de France, wegens het nieuwe ophanden zijnde dopingschandaal, dit keer met Patrik Sinkewitz van T-Mobile als hoofdpersoon.
Overigens; dat ik godverdomme ooit nog een letter over de fucking Tour zou schrijven, de wonderen zijn de wereld nog altijd maar niet uit, maar dit terzijde.

Uiteraard heb ik ook hier weer een mening over.
Klasse.
Op zijn Duits uitgesproken, zoals stuntman Henk Mul dat zo fijn kon doen; Das war Klasse!
Eindelijk een toko die weigert mee te werken aan een verrot evenement, waarvan iedereen al jaren weet dat het zo corrupt is als de neten en dat driekwart van de deelnemers valsspeelt. Sure, er worden, zeker in Duitsland, miljoenen liefhebbers beroofd van hun entertainment. Maar door wie worden ze beroofd? Toch zeker niet door de publieke zenders? Prima initiatief van onze oosterburen, die maar weer eens aantonen over tien keer meer fatsoen en moraal te beschikken dan wij laaglanders. Dat dat in het verleden wel eens anders was, dat weet ik ook wel. We leven echter in het nu, althans de meesten van ons doen dat.

Uiteraard ken ik ook de apenlogica die veel renners hanteren: iedereen doet aan doping, en dat is oneerlijk. Om mezelf een kans te geven mee te kunnen met de rest, worden de aanvankelijk eerlijke sporters min of meer gedwongen ook op de dopingtrein te stappen.
Flikker toch een eind op, denk ik dan. Wat wil je liever, eerste worden met valsspelen, of een middenmoter met een schoon geweten? Heeft niets met het slechte karakter van de anderen te maken, maar met je eigen gebrek aan principes en trots.
Ten koste van wat wil je je doel bereiken? Trouwens, de renners van nu moeten als kind toch al hebben gehoord van de dopingschandalen van twintig, dertig jaar geleden? Als je er niet aan had willen meedoen, had je ook een andere tak van sport kunnen kiezen, zoals dammen of fierljeppen.

Vanzelfsprekend zendt de NOS gewoon nog alles uit, wij Nederlanders hebben geen principes. U vraagt, wij draaien. Hebben Amerikaanse vliegtuigen die in Duitsland willen landen last van een eeuwenoud Nederlands eikenbos, dan kappen we dat gewoon. Desnoods onrechtmatig. De Raad van State heeft beslist dat het illegaal was, en beroep ertegen is niet mogelijk. De bomen zijn al lang tot luciferhoutjes verwerkt, en het ministerie van VROM meent nog steeds dat ze rechtmatig en correct hebben gehandeld.

U vraagt, wij draaien. Het volk wil belazerd worden door de meest corrupte sport die er is, de NOS draait de beelden bijkans vierentwintig uur per dag af.
Dat is nou die VOC-mentaliteit waar Balkenende het over had.
Belazer de boel en kom er mee weg.

Het lijkt de laatste dagen een modeverschijnsel.

Geen opmerkingen: