Totaal aantal pageviews

zaterdag, juli 29, 2006

...en verder interessant gezeik....




Ar is moe.
Ja echt, Ar is knackered vanavond.
Woensdagmiddag zat ik al te knikkebollen tijdens de zoveelste vergadering deze week, en ik vocht daadwerkelijk tegen de slaap die me met steeds grotere stappen alsnog aan het inhalen was na een volle week van hellenachten, gevuld met plafondstaren, angst- en ander zweet en veel te luidruchtige bouwvakkers op mijn vroege balkon.

Desondanks besloot ik met Spikey (je weet wel; de padvindster aka Wikki de Viking-girl) in de vroege avond alsnog naar Bloemendaal te gaan, alwaar wij wederom goed toefden.
Vrijdagavond zou ik dan alsnog couch crashen op mijn veel te dure en inmiddels door zestien kattenpootjes gehavende hoekbankstel, om daar in alle rust het weekend in te leiden, desnoods onder het genot van een of andere kut-DVD waar ik na een half uur al spijt van zou hebben.

Het noodlot koppelde me echter wederom aan de Padvindster, die het wel normaal vond om haar verjaardag samen met mij te vieren, wederom in Bloomingdale en de Woodstock.
Toen we midden in de nacht op eerdergenoemd bankstel zaten, opperde ik nog even heel voorzichtig of dit niet een mooi moment zou zijn om nou godverdomme eindelijk eens flink te beginnen met zoenen, maar wederom sloeg ik een zelf uitgekozen plank finaal mis. Wat zeg ik, ik heb die hele kutplank niet eens gezien, in het schemerdonker. Wel voelde ik iets van een muur en een stomp in mijn maag, maar die waren even fictief als de dagdromen die ik zo nu en dan heb, meestal tijdens vergaderingen.

Ach, een groot denker heeft ooit eens gezegd: "Wat niet is, kan nog komen".
Die filosofische woorden werden vanmiddag nog maar eens door de Vindster in mijn bek geslingerd toen we gezamenlijk bij de kapper op de Haarlemmerdijk zaten.
Ik bedoel: vijf van de acht dagen samenzijn, waarbij twee overnachtingen, één kibbel-en-katpartij in de auto, samen kleren kopen en godverdomme ook nog eens samen naar Kinki gaan om je haar voor veel te veel geld weg te laten halen: hoe solide wil je je basis voor een Goede Relatie godverdomme hebben?????

Overigens bedoel ik dit alles niet als een klaagzang, integendeel!
Nog immer geniet ik van elke minuut, elk uur en elke droom en weet ik nu al dat ik haar de komende dagen zal missen zoals een eh....dinges een weet-ik-veel mist. Het ontbreekt me pardoes even aan inspiratie. Pardoes, ik vind dat een schattig woord, net als bijvoorbeeld "hoepla". In de jaren vijftig ongetwijfeld nog veel gebruikt, maar tegenwoordig is onze taal naar de kloten aan het gaan. Je weet toch, pappie....

Tevens kom ik er het laatste kwartier achter dat om vijf uur 's middags pas ontbijten niet de beste basis is voor een gezond gevoel in je lichaam, zeker wanneer dat ontbijt bestaat uit een BigMac menu met een medium cola, en je lunch daarna (om half acht) uit twee stukken quiche loirraine met blauwe kaas erin verwerkt.
Kortom: mijn darmperistaltiek draait momenteel weer eens overuren en het zal dan ook niet lang meer duren of (wacht even, ik krijg een sms binnen) Ohhh fuck het is zielemaatje D. die vandaag jarig is. Mijn hemel....maandag vergat ik niet de verjaardag van Eilandmeisje M.; gisteren niet die van Padvindster C,. maar nu godverdomme wel die van zielezuster D!!!!

Ik ga haar gelijk bellen en stop dan ook met dit gezeik.
Zij die gaan bellen, groeten u: Dringggg!!!!

dinsdag, juli 25, 2006

Een Arjen maken




Nog steeds weiger ik te beweren dat het nu wel erg warm is en dat het gerust ietsje minder mag.
Gelul.
De zomer en ik, wij blijven van elkaar houden.
Voor altijd en eeuwig zullen wij een liefde delen waar niets of niemand tussenkomt.
Zelfs mijn bluesigste bluesbuien zijn meer dan redelijk te pruimen en mijn eigen zweet ruikt lekkerder dan de duurste eau de toilette. Het is namelijk zomerzweet en dat is zo'n beetje het geilste wat er is.
Helaas is er niemand op deze planeet die momenteel het zilt van mijn ballen wil likken, maar ook dat komt vroeger of later wel weer eens. En likken zal ze, wie het godverdomme ook zal worden. Mijn god, wat heb ik zin in beestachtige sex met praktisch om het even wie.
Nee, dat is niet eens waar. Ik heb de afgelopen weken met meedere mooie tot supermooie wijv...eh....dames gedate, waarvan ik er zeker één mee mijn rovershol had kunnen insleuren om ook haar tranen over haar wangen te zien rollen.
Maar ik koos ervoor om dat beeld slechts in mijn fantasie op te sluiten, waarschijnlijk voor eeuwig.
't Zal wel weer zo'n Arjen-move zijn waarvoor ik over een paar dagen of weken mijn hoofd meerdere malen tegen mijn muur zal kloppen, ik voel het nu al aankomen.
Zulke moves worden volgens mij in het moderne uitgaans-circuit daadwerkelijk Arjens genoemd.
"Man, man, man....dat was weer een lelijke Arjen die je daar maakte, vriend!"

OK, een voorbeeld van jaaaaaren geleden, toen ik nog bij mijn ouders woonde zelfs.
Stel je voor: het eind van een lange uitgaansnacht, een zwoele lente-avond voor de deur van de inmiddels gesloten kroeg bij het Leidseplein. Daar sta je met je stap-clubje en de meisjes die je net hebt leren kennen, eerder die avond.
"Ik woon in de Van Baerlestraat, en het is net te ver om alleen te lopen, Ar....en mijn ouders zijn drie weken met vakantie naar Frankrijk......wil je me naar huis brengen......?" Zei het leukste van het meidengroepje, een klein, blond Amsterdam-zuidmeisje met een bomberjackje en rode lippenstift op haar mond.
Hoe reageert Arjen?
"Hmmm het is niet mijn kant op. Maar ik regel wel een taxi voor je."
Yep. Een Arjen.
Pas onderweg naar huis, ik moest lopen want mijn laatste geld ging op aan de taxi voor het bombermeisje, viel het kwartje. "Wacht eens even....? Ouders niet thuis? Wil je me thuisbrengen...?" godverdegodverdegodver......

Sja.......life's a bitch.

zondag, juli 23, 2006

These days......




Man, wat voel ik me Ar.
Zoals ik me wil voelen, zeg maar. Ja, ik weet het, het is eng, maar het is fucking waar.
Afgelopen vrijdag met Padvindster (ok, Padvindster haar echte naam is Spikey. Nee, niet waar, ook dat is een nepnaam, maar als ze zelf zegt "Hoi, met Spikey" als ze me belt, is dat een echtere naam dan Padvindster.) naar een barbeque gegaan in IJmuiden bij mijn collega en Vriend Jason en Birte. Er waren nog twee andere stelletjes, dus acht man in totaal, bestaand uit een internationaal gezelschap van Belgen, Australiërs en Nederlanders. Het was supergezellig en ik heb gelachen, gegeten en me vermaakt en genoten van elke minuut.
Daarna zijn we huiswaarts gegaan, hebben geslapen (ja echt, geslapen) en overdag zijn we wezen shoppen in Amstelveen. Ook daar heb ik plezier gehad om haar en om mezelf en was ik Ar.
Wat gebeurt er met me, godverdomme? Iedere keer als ik denk dat ik niet dieper kan zinken, voel ik me enkele maanden later toch weer Ar en ben ik vrolijk en bijna gelukkig. Zou ik dan echt positief en flexibel zijn?
Tijden als deze zijn de tijden waarin je jezelf steeds beter leert kennen.
Vijfendertig jaar en ik geef mezelf een hand. Hoi, ik ben Ar. Hoi, ik ook. Aangenaam, zullen we wat leuks doen?

Vanaf vandaag heb ik de twee katten van een paar van mijn ex-schoonouders te logeren. Ik heb meerdere ex-schoonouders, in dit geval betreft het de papa en mama van het tietenmeisje waarmee ik twaalf jaar samen heb gewandeld.
Sammy en Spooky. Samen met Frenkie en Vivian.
Ze zijn er nu iets meer dan een uur en ze snuffelen aan elkaar, en slechts heel af en toe mopperen ze. Dat komt -zoals al die voorgaande keren- wel goed met die vier.

Bon Jovi heeft soms best goede nummers, ondanks dat die hele Jon een onwijze galbak is. Richie Sambora maakt een hoop goed, vooral op het album These Days vind ik ze erg goed te pruimen.

Ik mis haar.

Alweer.

En nu ga ik naar de BP op de Lelylaan om te tanken, peuken te halen en een pak pleepapier zien te scoren, want ik moet schijten en ik heb geen kontpapier, kun je het geloven?
Zij die gaan kakken groeten u: kak! Ik bedoel: dag!

woensdag, juli 19, 2006

Arbeiderstuig




Bloody hell....het is echt warm.
In tegenstelling tot veel Nederlanders klaag ik niet dat het "nu wel erg warm" is.
Wekenlang zitten we met zijn allen te zeiken dat het een kutlente was, en dan is het eens goed heet, is het weer niet goed? Fuck off!

Om nog iets mee te pakken van de liefde die de zomer ons geeft, besloot ik om vandaag eens om acht uur te beginnen. Na het werk gelijk door naar het park, handdoekje mee en nog even een paar uur lage zon in mijn smoel meepikken.
Heerlijk.

Om iets na half acht liep ik zodoende mijn flat (of moet ik heel hip appartement zeggen...?) uit en zag dat een van de bij de herstelwerkzaamheden aan mijn flat (appartement?) arbeiders zijn auto midden op de weg (parkeerstraatje?) had geparkeerd, precies achter mijn Kaatje godverdomme. Ik snap dat wel hoor. Hem in een leeg, daarvoor aangewezen, parkeervak zetten had hem zeker tien meter extra lopen gekost. Bovendien: hoe groot is de kans nu helemaal dat op een doordeweekse werkdag iemand om half acht met zijn auto wegmoet? Eigen schuld, kortom. Mijn hemel....sommige mensen zou je toch ter plekke door hun kop willen schieten....

Even toeteren en de aandacht trekken van dit arbeidersvolk, en ik zou snel op weg zijn naar mijn tweede huis op de Gyroscoopweg. Op mijn getoeter werd inderdaad vanaf de stellage gereageerd met een "Joe! Ik kom eraan!".
Dat schoot alvast op: de klootzak liep hier daadwerkelijk rond en wist dat ik weg wilde. De motor vast aan, samen met de airco en buiten mijn eerste peukie roken.
Toen mijn sigaret op was, stond de oranje Opel uit Groningen er nog steeds. Toet! Tooooooeeeeeeeet-toeeeeeeeeeeeet godverdomme!!! "jajaja ik kom er aan!!!"
"Vandaag nog...? Ik moet naar mijn werk....!!!"
"Jaja, ik kom er zo aan!!!"
"Mooi man!"

Vijf minuten later kwam er een opzichterstype (want hij droeg een leesbril) met zijn handen in zijn zakken het tafreel aanschouwen op een meter van mijn achterbumper.
"Kom je die kutauto nu weghalen? " informeerde ik vriendelijk.
"Het is mijn auto niet. Maar kun je er niet langs?"
Mijn god. Een idioot.
"Jawel, maar ik sta graag voor jan lul tien minuten te vloeken en toeteren"
"Ja, maar als je nou daar eerst een stukje de stoep oprijdt, en dan schuin achteruit steekt, kan je misschien net langs die betonnen bol rechts, en dan stuur je meteen naar links, en pas je misschien net achter die andere auto langs. Ik geef je wel aanwijzingen" zei deze mongool.
Ik keek nog eens goed naar de situatie en zei geirriteerd "Werk jij in de bouw, met je timmermansoog? Mijn god, zet je bril eens recht op je smoel. Kijk dan, ik heb godverdomme krap dertig centimeter over. En dan schuin achteruit over een hoge stoeprand, langs een betonnen bol? Ik heb heb een ander idee. Let op, het is vrij ingewikkeld. Haal. Die. Auto. Weg."
"Ja maar ik probeer alleen maar te helpen!"
"Prima. Wil je me helpen? Zorg. Dat. Die. Godverdommese. Kut. Auto. Nu. Weg. Gaat. Of. Ik. Sloop. Hem."
"Ehhhhhh...ok...moment, ben zo terug, ok?"
"Is je geraaien."

Weer vijf minuten voorbij. Plotseling gebeurde er niets.
Ik was het zat. Ruim een kwartier wachten voordat je weg kan rijden, voor een ritje van tien minuten terwijl de eigenaar van die stinkauto op nog geen twintig meter afstand ergens aan het werk is? Ik lijk godverdomme wel gek ook....
Aldus hield ik mijn claxon ruim een volle minuut ingedrukt, waarmee ook de laatste flatbewoners definitief uit hun slaap gewekt werden en over hun balkons naar beneden keken.

Een stoffige antikraakstudent deed een raam open in het kantoorgebouw achter mij.
"Hee! Moet dat!!!!" schreeuwde hij.
"Ja, dat moet. En jij moet je nest uitkomen en wat nuttigs gaan doen, de zon schijnt en het is acht uur geweest, klootzak!" diende ik hem van repliek.
Het raam ging weer dicht.

Daar kwam een tot nu toe onbekende klootzak aangesloft met een sleutelbos in zijn hand. "Kom jij die kankerauto eindelijk eens weghalen, achterlijke kaffer?" vroeg ik mijn nieuwe vriend.
"Ja, ik mumblzwal op de mmmdelzwaalblllmmmmprrr" antwoordde deze.
"Ik versta geen reet van wat je zegt, maar het interesseert me niets. Instappen en opbokken" adviseerde ik de onverstaanbare aap.
"Frrrddillmmm krrrrruuuupppppziwol"
"Ja, whatever. Wegwezen." en ik stapte -eindelijk- in mijn zilveren bol.
Tot mijn verbazing reed de Groningse missing link niet enkele meters verder of terug, nee: hij reed de straat uit en verdween uit mijn leven.
Mijn god. Daarom moest ik wachten. Hij was toch over een kwartiertje klaar met deze klus, dus die Amsterdamse aso kon gewoon wel even lekker wachten, dat scheelde weer een keer trapje-op trapje-af.

Met piepende banden gierde ik de hoek om, en in een recordtijd (zeven minuut veertig seconden) was ik op mijn werk.

Wat een klootzak.

dinsdag, juli 18, 2006

Tralala het is zomer




Dit wordt een ouderwetsche blog; over muziek, emotie, geklaag en hier en daar wat cynisme en sarcasme, verpakt onder een laagje joie de vivre, je ne sais quoi en Fin de siècle, hoewel ik met dat laatste mijn tijd wel erg ver vooruit ben.

Welaan en aldus en zo: vooruit met de geit zei de boer en meer van dat soort ongein.

Allereerst: Ilse de Lange.
Jawel, Ilse de fucking Lange.
Als je haar ziet denk je: wat een lekker wijf. Totdat ze haar muil opentrekt en je achterover valt van haar Almelose accent. Zeker als ze een Malibu-cola bestelt voor Marco, een hopeloos geval. Zeg die zin maar eens met een Ilse-accent, en je zal horen wat ik bedoel. Tjonge jonge. Nèèèj toch...moet je nou toch 's kijken....tjonge jonge.... Toch is het een leuke streek, met leuke mensen en meer van dat al. Amsterdam is kut en Twente is leuk. Dat vat Nederland wel een beetje samen. Goed. Ilse The Long dus. Haar laatste album, The Great Escape is een superplaat en niets minder dan dat. Wat kan ik er verder nog over zeggen? Niets. Kopen die bende en smoel houwe.

Dan Het Leven Zelve. "Hoe is het eigenlijk gesteld met Het Leve Zelve, Arjen?" wordt mij nogal eens gevraagd. Welnu, een korte samenvatting van de laatste periode dan, omdat jullie zo braaf zijn geweest.

Het is een periode van rust en onrust tegelijk, van stabiliteit en verandering, van vleesch en visch, zeg maar. Allereerst ben ik de laatste tijd nogal kort van geduld. Nou ben ik dat van nature al redelijk, maar ik merk dat sommige mensen niet al te veel hoeven te zeggen tegen mij, of ze kunnen de wind van voren krijgen, vooral als het gezeik en hoofdpijn betreft. Deze mensen moesten in mijn adressenboek maar eens plaats gaan maken voor anderen. Zeg dat ik het gezegd heb. Het is niet een dramatische aardverschuiving, maar sommige mensen kunnen gewoon de boom in, zeg maar.
Andere mensen daarentegen, komen weer dichter bij me te staan en mogen wat mij betreft maar al te graag een nieuwe bladzijde in het boek dat Arjen heet gaan vullen, maak daar godverdomme een heel hoofdstuk van.

Het klinkt, nu ik het zo teruglees, nogal dramatisch.
Niets is minder waar.
Sterker: ik constateerde afgelopen weekend dat ik geniet van veel dingen waarvoor ik de laatste tijd niet al te veel aandacht had: de natuur, de mensen om mij heen, zelfs mijn kutstad Amsterdam kan mij zo nu en dan weer bekoren. Mijn werk? Niet dat ik direkt fluitend opsta om er heen te mogen, maar het is alleszins zeer goed uit te houden tussen de weekenden van leukigheid.
"Arjen, voel je je wel goed?" hoor ik jullie nu denken. "Neem je je pillen nog wel op regelmatige tijden? Moet ik een dokter bellen of desnoods een priester?" zie ik in wolkjes boven jullie hoofdjes.
Jawel, het gaat zeker goed en jawel, je hoeft geen dokter, priester, rabbijn of grootmoefti te bellen. Het punt is namelijk: ik vind mezelf meer dan te pruimen de laatste weken. Een diepte-analyse waaraan ik mijn brein zeer recentelijk aan heb blootgesteld, heeft onthuld dat de Padvindster daar mede voor verantwoordelijk is. Weet ze dat? Ja, dat weet ze. Ik heb haar dat godverdomme zelf verteld. Dat soort shit moet je nooit voor jezelf houden, makkers. Deel je shit, deel je gevoel en deel je gedachten met de mensen om wie je geeft. Ook als het riskant is om te doen: doe het godverdomme. Spijt is wat je zult hebben, tot aan je laatste adem, als je moet verderleven met de vraag of die ander eigenlijk ooit wel geweten heeft wat je voor haar of hem voelde.....
Kortom: wees een open boek voor jezelf, maar wees dat ook voor je vriendjes en vriendinnetjes.

Verder.....oh ja, ik zou nog wat cynisme en sarcasme gaan rondstrooien, had ik beloofd. Nou, daar gaan we dan maar. Het feest kan godverdomme weer eens niet op.
Ik sta op een dating-site. Dat moge bekend zijn. Je kunt (your cunt) daar stemmen op elkaar, en de tien populairste jongens en meisjes komen in de Hotbox te staan, en dat zijn dan zo'n beetje de meest begeerde vrijgezellen van de zoveel duizend leden. Apies kijken, profielen lezen en here are the results from Klazienaveen, zeg maar.
Kun je geloven dat ik voor de derde maand op rij in de bovenste regionen van de top 10 bivakkeer? Deze maand zelfs afwisselend op de eerste en tweede plaats, met een gemiddelde van 9,4 punten.

Jawel.

Kortom: volgens deze meting ben ik dus ongeveer de perfecte man, en zowat de meest begeerde van allemaal. De vrouw met de hoogste score heeft overigens een 9,2. Ik ben leuker dan de allerleukste vrouw. Jawel.
Ik zit alleen thuis. Te bloggen. De wasmachine staat aan en ik heb Ilse de Lange op met het nummer The lonely one. Ik heb zondagmiddag in mijn eentje in het Sloterpark op een handdoek gelegen en gevoetbald met totale onbekenden. Zo populair ben ik. Ik bedoel maar.
Toch....toch vind ik het cool. Het geeft een soort acknowledgement van mijn bestaan, en een gevoel van "in de race zijn" (teiltje zelf meenemen) zeg maar.
Alleen....net die ene he.....dat ene meisje wat IK dan godverdomme weer leuk vind.....leuker dan gewoon leuk, leuk genoeg om als eerste aan te denken als ik wakker word, leuk genoeg om te missen op een zondagmiddag in het park, leuk genoeg om een mini-hartaanvalletje te krijgen als ze me -zomaar- een smsje stuurt....net die ene.....tsja......

vrijdag, juli 14, 2006

Looking the cat out of the tree




De afgelopen week was er weer eens een waarin ik me op verschillende momenten, tegenover verschillende personen als een complete Jackass heb gedragen.
Oh men...echt, ik zou eens een soort noodrem op mijn brein moeten laten zetten.
Of nog beter, op mijn smoel!
Verder zal ik niet teveel in detail treden, maar ik begin steeds meer routine te krijgen in het strooien van sorry's en het spijt me's.
Ik zit nu, terwijl ik dit schrijf, te bedenken of er mensen zijn die ik niet beledigd heb in de afgelopen paar dagen.
Neuh....ik geloof niet dat ik iemand heb overgeslagen en mocht dat wel het geval zijn, dan wil ik langs deze weg alsnog mijn welgemeend excuus aanbieden (ik ben godverdomme toch bezig) en met volle overtuiging zeggen: Ook jij komt nog wel aan de beurt.

Heb ik daardoor een kutweek gehad?
Welnee! Driewerf neen! Wat denken jullie wel? Tsssss......verre van....hehehe....dagelijks meerdere malen erg dicht geweest bij het moment dat ik daadwerkelijk in mijn broek piste of scheet van het lachen. Echt waar, mijn sluitspieren hebben godverdomde overuren gedraaid, makker.
Het hardst heb ik natuurlijk om mijzelf gelachen. Was het niet om mijn eigen mini standupjes, dan toch zeker wel om mijn aangeboren lompheid, mislukte versierpogingen (ok zoveel wil ik dan toch nog wel verklappen, aangaande de eerste alinea. Jawel, Arrrrjen is niet bepaald een geboren Casanova. Eerder een doodgeboren Casanova als je het eerlijk wil weten. Kansloos is het woord wat me als eerste te binnen schiet.)
of communicatieve blunders onder werktijd. Welke idioot stuurt per ongeluk een één-op-één mailwisseling waarbij je je uitslooft voor het receptiemeisje niet alleen naar haar, maar tegelijkertijd naar een kleine tweehonderd collega's?
Jawel. Ik.
Welke shit-for-brains stuurt exact het verkeerde antwoord per sms naar het meisje met wie je uit bent geweest? Guess who hahahahaha...pfffff...lahooo-su-huurrrrrr, zou Ace ventura nu in mijn smoel zeggen.
Pfff...laat die hele Ventura-klootzak mijn reet likken.
Ach, zo kan ik nog talloze voorbeelden geven van de verkeerde (re)actie op het juiste moment, maar laat ik niet al te veel gaan mekkeren, want ik lach me eigenlijk de tyfus om alles.

Mijn hemel.....komt het ooit nog goed met me?
Neuh...ik denk het niet.....
Is dat erg?
Neuh....ik zou me geen houding weten geven als het ineens wel goed gekomen zou zijn.
Voorlopig doe ik niets, ik laat alles aan me voorbij gaan, sla gade en wacht af op de dingen die zullen blijven.
Miauw.

donderdag, juli 13, 2006

But not tonight, my dear




Cotton candy and a rotten mouth
You know you're so fucked up
You know I couldn't help but have it for you

And everybody knows the way I walk
And knows the way I talk
And knows the way I feel about you
It's all a bunch of shit
And there's nothing to do around here
It's totally fucked up
I'm totally fucked up
Wish you were here

And streets that only turn to boulevards
And houses with back yards
and it's raining like hell on the cars
And everybody knows the way I walk
And knows the way I talk
Knows the way I feel about you
It's all a bunch of shit
And there's nothing to do around here
It's totally fucked
I'm totally fucked
Wish you were here

And if I could have my way
We'd take some drugs
And we'd smile
We'd smile
We'd smile
But not tonight, my dear
Wish you were here
Wish you were here
Wish you were here

donderdag, juli 06, 2006

De padvindster en de fee




Get your greasy hair, girl, right on my face.
This old redneck's on fire, burnin' up.
Give us a kiss, baby, make it on the same place.
Humidity's about to drive me all crazy wild.

Pretty soon, the sun will be goin' down,
and this little town will be cool and dark.
Forget about heaven. Let me stay here forever
in the valley of the thundering hearts.

Fucking hell, wat hou ik toch van de zomer he....zo'n gruwelhekel als ik aan de winter heb, zo geniet ik met volle teugen van alles wat zomer is: de blauwe lucht, de warme zon op je gezicht, de bijkans halfnaakte vrouwen in straat en park, het geluid van de vlaamse gaaien in de boom achter mijn balkon, bijna nooit heb ik paniekaanvalletjes in de zomer en dat ik halve nachten wakker lig kan me nauwelijks deren. De zomer en Arjen; we zijn voor eklaar geschapen zoals Adam en Eva dat waren en ieder jaar weer begroeten we elkaar hartstochtelijker en liefdevoller dan het jaar daarvoor.

Afgelopen weekend was er een waarin ik zowaar genoten heb van praktisch ieder uur dat het duurde. Vrijdagavond naar het Hardrock Café met de kleine Padvindster, alwaar we de kloteduitsers hebben zien winnen van de Argentijnen, maar zelfs dat maakte me niet ongelukkig. Daarna bijkans in mijn broek gezeken van het lachen in het Comedy Café om de standuppers van de avond. Mijn god wat was die eerste gozer goed, en wat een feest was iedere minuut die ik daar mocht doorbrengen met de padvindster en deze grappenmakers. Zelf was ik ook niet al te vervelend, moet ik toegeven.

De volgende dag met dezelfde Padvindster naar het Amsterdamse Bos gegaan, om de hele middag op de Grote Speelweide te vertoeven (want hoe weinig je dat woord ook gebruikt, vertoeven was wel degelijk wat wij deden) en de tijd wederom voorbij te zien vliegen als ware het een zwaluw op een zwoele zomeravond.
Jawel, de padvindster is iemand waarbij het goed toeven is. Want toeven is wat ik wel degelijk goed doe wanneer zij in mijn omgeving verkeert. Ik toef graag goed, dat moge duidelijk zijn, en vandaar aldus dat ik binnenkort wederom hoop te verkeren in de nabijheid van Padvindster. Zij vindt dat goed, schijnt het, ik geloof zelfs dat zij op haar beurt -kun je het godverdomme geloven- eveneens het toeven niet al te onplezierig vindt wanneer ik in haar buurt verkeer. Wat wil een mens nog meer dan samen zijn met een ander mens en de tijd zien vliegen terwijl het toeven alleszins meer dan gemiddeld is? Niet al te veel, dat kan ik jullie verzekeren.

Zondagavond bracht in barbecuend door (ja, zo schrijf je dat) in Noordwijk, waarna ik me door mijn bolide liet meevoeren terug naar Amsterdam-West, denkend aan Padvinster, terwijl ik een wind liet vliegen die er niet om loog. Gelukkig stonden mijn beide zijraampjes open, waardoor de lucht nog redelijk te harden was en ik mijn kokhalzen nog net kon bedwingen. Dit was mijn geluk, want hierdoor kon ik de politieversperring op de Gooweg tussen Noordwijk en Noordwijkerhout nog net op tijd zien, en raakte de ene van de twee agenten maar amper.
Nadat deze zijn welgemeende excuus aanbood voor het in de weg staan van mijzelf en mijn bolide, vervolgde ik mijn weg, maar niet voordat ik hem had verzekerd dat de knopen van zijn kontzak er gemakkelijk weer aan te naaien zouden zijn, en dat de remsporen in zijn onderbroek echt waar nauwelijks zichtbaar waren, zolang hij maar op zijn gat zittend zijn werk zou voortzetten. Hij bedankte me hartelijk, vroeg nog of ik niet al te veel ruchtbaarheid aan het hele incident wilde geven en nadat we elkaar getongzoend hadden vervolgde ik zoals ik zojuist al verklapte mijn weg over de A44 en de A4 terug naar mijn paleisje in de ghetto van de zevende ring van de hel.

Die nacht werd ik gewekt door een toverfee die naast mijn bed stond. Ik dacht al dat die tweede hamburger een raar smaakje had, ik zweer het je. Iemand had er godverdomme iets mee gedaan waardoor ik nu waanbeelden had en half gek aan het worden was. Ik kneep mezelf keihard in mijn lul om me ervan te vergewissen dat ik wakker was, en vloekend van de bevestiging vroeg ik aan die trut wat ze van me wilde.
"Je mag een wens doen" fluisterde ze zachtjes in mijn oor. Terwijl ze dat deed, voelde ik haar lange haren (ik geloof dat feeën altijd blond zijn, dus dat zal deze trut ook wel zijn geweest, hoewel ik dat in het schemerdonker niet goed kon zien. Een fee met zwart haar moet hoe dan ook uit mijn buurt blijven, hoeveel wensen die teef me ook belooft) over mijn voorhoofd glijden.
"Een wens, zeg je?" zei ik, "godverdomme, je overvalt me wel een beetje zeg, ik lag net te dromen van een padvindster op de Grote Speelweide met remsporen in haar onderbroek, dus je komt eigenlijk vrij ongelegen, meissie."
"Dat spijt me heel erg, lieve Arjen" zei ze met een stem waarvan mijn lul zich uitrekte. "Maar je bent een Goede Jongeman, en ik weet hoe je je soms voelt en ik weet ook hoe je je soms zou willen voelen en ik volg je al een hele lange tijd, moet je weten. Het is je oma die mij heeft gestuurd, omdat ze ook van gene zijde zoveel van je houdt dat ze altijd bij je zal zijn en je altijd zal helpen, wanneer dan ook. Zij is mijn beste vriendin en vandaar dat ik nu op de rand van je bed zit en je kom vertellen dat je een wens mag doen. Overigens, ik zie dat je lul zich aan het uitrekken is. Komt dat soms door de doorschijnende bikini die ik aanheb?"

Mijn god, nu zag ik het pas: dit was wel een heel lekkere toverfee met een stel tieten waarvan mijn lul definitief in de houding sprong. En kijk die kont dan! Jezus Christus, dit is wel degelijk een toverfee die ik onder andere omstandigheden (die ik nu even niet kan bedenken) allicht geil gevonden zou hebben.
Alleen nu niet, dus ik vroeg haar op te rotten uit mijn kamer en me voortaan met rust te laten.
"Fee, rot op." zei ik aldus, en ik gaf haar de Arjen-blik.
Ze schrok, maar wist zich nog vrij snel te herstellen en enigszins beduusd stond ze op. Gedurende zeker vijf tellen keek ze me me recht in mijn gezicht aan en ik meende iets van medelijden te herkennen in haar ogen. Haar hoofd iets schuin, haar armen moedeloos langs haar prachtige lichaamm zucchte ze eenmaal diep en zei "Arjen toch......" en ik zag een traan in haar ene oog opwellen.
Ze slikte en even leek het of ze nog iets wilde zeggen.
Nog een keer slikte ze en ze keek naar iets in mijn slaapkamerraam. Ik draaide mijn hoofd in de richting waarnaar ze keek en zag een volle maan. In het reliëf van de maan herkende ik de contouren van een gezicht. Het was het gezicht van een meisje, meer een jonge vrouw. Ze kwam me bekend voor, maar door de tranen die zich inmiddels tevens in mijn eigen ogen aan het verzamelen waren, kon ik niet goed zien wie het was.

Ik wreef in mijn ogen, knipperde een paar keer en ineens herkende ik haar. Daar was ze, en ze keek me aan met dezelfde blik als de fee. Medelijden. Compassie. Liefde ook. Godverdegodver, ik schoot -dat zul je altijd zien- ineens vol en kon mijn tranen nu niet meer bedwingen. Ik draaide me om naar de plek waar de fee zoëven nog had gestaan, maar er was niemand meer. Niets dan totale stilte was hoorbaar in mijn slaapkamer. Ik stond op, liep naar het balkon en keek onderweg daarnaartoe op de klok hoe laat het was.
Bijna half vier.
Ik ging op een van mijn stoelen zitten en stak een nachtelijke sigaret op.
De eerste haal inhaleerde ik diep tot in de uiteinden van mijn longen.
De tweede ook.
Ik vroeg me af wat er zojuist gebeurd was, of ik het me had verbeeld of dat ik wel degelijk bij mijn volle verstand was. Ik keek naar de lucht, naar de schapenwolkjes tegen de zwarte hemel. Ik keek naar de maan. De maan keek terug en ik gooide mijn half opgerookte sigaret over de rand van het balkon naar beneden.

Vijf minuten later lag ik alweer in mijn bed en viel in een diepe slaap, zo diep als je ze tegenwoordig nog maar zelden meemaakt en ik droomde verder van de padvindster en de fee.