Totaal aantal pageviews

dinsdag, mei 08, 2007

Welkom thuis




Alle Marokkanen mogen dood.

Ar, lekker genuanceerd weer...alle Marokkanen, zeg je?
Ja, alle.
Maar je kent toch ook aardige, grappige en zelfs lieve Marokkanen? Hier, lul, dat ene mooie en lieve meisje uit het Noorden waar je mee gedate hebt, die is zo lief! En die twee, nee drie collega's van je, daar kan je het toch heel goed mee vinden zelfs? Praatje maken, beetje lachen en geinen, vroeger nog wel eens een peukie met ze paffen en lekker slap lullen, buiten. Mogen die dan ook dood???

Ja, die mogen ook dood.

Ik ben het namelijk een beetje zat om godverdomme altijd maar weer dat onderscheid te moeten maken, steeds maar te moeten nuanceren en steeds maar weer kaf en koren van elkaar gescheiden te moeten houden.
Laten ze dat zelf maar eens doen; duidelijk maken waar de grens tussen goed en slecht ligt. Waar waren de buurtvaders? Waar is de gesubsidieerde hulpverlening voor mij? Waar is de SP als je ze nodig hebt? Flikker toch op.

Voor de derde keer in een jaar tijd is er ingebroken in mijn auto. Dat wil zeggen: voor de derde keer in een auto die ik rijd. Niet alle keren was ik ook de daadwerkelijke eigenaar, maar voor de derde keer zat ik op bureau Allebéplein mijn gal te spuien tegen een éénstreper, en voor de derde keer zat ik koffie te drinken bij Carglass op de Deccaweg in Sloterdijk. En voor de derde keer zal ik over twee weken een brief in de bus krijgen dat het onderzoek is stopgezet wegens te weinig aanwijzingen die kunnen leiden naar de verdachten.

Het gebeurde vanmiddag, op klaarlichte dag in een straat waar mensen op hun balkon stonden en waar schilders aan het werk waren. Op enkele meters afstand. Mijn alarm ging meteen af; ik rende naar buiten en zag twee Marokkanen wegrennen met lege handen. Niemand deed iets, niemand riep iets, en ik was te laat beneden om hun hersens in te slaan met een honkbalknuppel.

De snotneus die mijn aangifte even later opnam zei tegen me: "Sja, meneer, je kunt het toch niet voorkomen hè...". Ik merkte op dat ik dat nog zo net niet wist, en dat ik dat bovendien een weinig constructieve houding vond voor een diender. Zo jong nog, slechts één streep op zijn mouw en dus nog in opleiding en dan al zo cynisch als de koning van Siam. Ach, neem het hem eens kwalijk, de arme ziel. De politie heeft hier in West al jaren geen ene reet meer te vertellen. Je zag hem haast denken: "even snel mijn opleiding afraffelen en dan snel verhuizen naar een korps in Twente of in Zeeland." Neem het hem godverdomme kwalijk, de klootzak.

Een overbuurman, een van de studenten die ik vaak heb vervloekt zag alles gebeuren en belde gelijk de politie. Ik sprak hem later, toen ik in mijn auto stapte om mijn ruit te laten vervangen, rende hij zijn huis uit om mij hiervan op de hoogte te stellen. Wat een aardige jongen was dat. Hij belde dus de politie en vertelde hun wat er net was gebeurd en hij had een signalement en een looprichting en was bereid een en ander te verklaren teneinde de opsporing te vergemakkelijken en in dezelfde klap te voldoen aan zijn verantwoordelijkheidsgevoel (voor de twintigers onder ons: dat is iets van vroeger, waar je opa of oma je wellicht nog iets over kan vertellen.) De dienstdoende telefoonlul van de gendarmerie vertelde hem dat dat toch geen zin had en dat hij het maar moest laten gaan.

So much voor godverdommese maatschappelijke betrokkenheid. Er wordt ingebroken in een auto, de daders lopen nog in de straat, je kan ze beschrijven en zelfs aanwijzen, maar de politie vindt het niet nodig om te komen. Zoek het maar uit.

Ik haat Marokkanen. Niet alle, maar de meeste. Niet omdat ik een racist ben, geenszins. Racisme is de leer die uitgaat van het minderwaardig zijn van bepaalde rassen aan andere rassen, waarbij meestal het Westerse ras beter zou zijn dan andere. Dat is onzin.
Sterker: ik vind dat een van de meest debiele en achterlijke vormen van in de maatschappij staan die je kan bedenken. Racisten zijn hele erge domme mensen.
Nog nooit heb ik iemand be- of veroordeeld om zijn of haar uiterlijk, ethnische afkomst of religie. Ik meen het. Ik bedoordeel mensen om hun daden en om waar ze voor staan.
Daarom haat ik de meeste Marokkanen.

Wat staat er ook alweer in de Koran over diefstal?


5 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoeso Mogen De Marokanen dood vallen Je trekt iedereen onder een lijn En dat is Gewoon niet eerlijk Waarom Lees Je niet eens de koraan om over te weten t ekomen over diefstal of dat mag of niet pff het zijn toruwens niet allen marokanen die ruiten inslaan en stelen maar er zijn meerdere colturen bijbetrokken.

Ar zei

Lieve Anoniem,

Bedankt voor je lieve berichtje.
Met mij gaat alles prima, dank je. Tante Brunhilde vraagt wanneer ze je weer eens ziet, maar de manier hoe ze daarbij kijkt vind ik maar eng.

Maar ter zake: Nadat ik je berichtje vier keer heb teruggelezen en alle spelfouten heb gecorrigeerd (geeft niets hoor, jongen, ik was er toch vroeg uit vanochtend, en het is niet jouw schuld dat je zuurstofgebrek op hebt gelopen tijdens die zware bevalling daar boven op die zanderige berg in dat verre land in een ander werelddeel), begrijp ik dat je met nogal wat vragen rondloopt.

Welnu; thans zal ik trachten je te voorzien van wat informatie, zodat jij ook weer verder kunt. Ik kan me voorstellen dat je je verward voelt na het lezen van mijn prachtstukje, wat ik inmiddels alweer een flink aantal jaartjes terug heb geschreven. Het maakt me blij om te merken dat de jeugd zich nog altijd -en ondanks alles!- interesseert voor de betere literatuur. Dank je wel, daarvoor, lieve Anoniem.

Alle Marokkanen (let even op; dubbel K hè!) mogen van mij dood, precies om de reden die ik volgens mij zo helder aangaf in het onderhavige betoog: op een enkele uitzondering na is het namelijk onaangepast, stelend tuig wat geen enkele bijdrage levert aan een betere (of überhaupt leefbare) maatschappij. Aangezien het door het grote aantal incidenten bijkans onmogelijk is om die kleine groep 'goeden' te filteren, is het voor iedereen maar beter om in één klap de gehele Marokkaanse gemeenschap uit te roeien. Geloof me, het doet jou meer pijn dan mij, maar het is voor iederéén het beste.

De Koran (hoofdletter en maar één 'a', lieverd) heb ik wel degelijk gelezen, en ik vind het een nogal slecht geschreven onzinboek over een pedofiel in de woestijn. Ik heb er niet zo veel mee. Maar ik had het niet over religie, ik had het over mensen. Don't get me started over de manier waarop religieuzen in het algemeen (dus ook Joden en Christenen) hun Heilige Schrift misinterpreteren. Dat staat mijns inziens volledig los van de criminele gedragingen van onderhavige bevolkingsgroep.

Ik weet niet goed wat 'colturen' zijn, maar ik vermoed dat het een soort pittig worstje is. Dan moet ik bedanken, ik heb een erg gevoelig spijsverteringsstelsel.

Anomiem (mag ik 'Ano' zeggen?), ik hoop dat ook jij ooit de rust in je leven zult vinden die je zo gegund is. Laat Jezus toe in je hart en ik weet zeker dat liefde ook over jou zal neerdalen.

Het ga je goed, en laat je snel weer wat van je horen?

Liefs,

Oom Arrrrjen.

Chocarlaatje zei

Heeeerlijk!!! Je reactie op de reactie van Dhr. of Mevr. Anoniem is bijna nog beter dan je blog!

Vooral doorgaan zeg maar ;-)

Anoniem zei

Lieve arrrrrjen of ook wel arjen ik snap dat 1 of 2 Marokkaanen je auto hebben gesloopt of wat dan ook maar dat is geen reden om iedereen onder een lijn te nemen er zij ook goede marokkaanen en dat moet je niet vergeten en niet alleen marokkaanen doen dat soort dingen ik ken genoeg criminelen die nederlands zijn Om te beginnen de crimineel die de lieve konningin bijna heeft vermoord op koninginnendag in appeldoorn ben je die soms vergeten nou ik niet veel liefs Gaatjenixaan

Ar zei

Anders reageer je even 5 jaar later op een bericht. Ja je hebt gelijk, alleen dit stukje gaat niet over andere mensen, het gaat over Marokkanen (let even op de goede spelling). Als je een stukje over kanker leest, zeg je dan ook 'maar AIDS is ook erg'? Als je een stuk leest waarin Lionel Messi een goede voetballer wordt genoemd, reageer je dan ook door te zeggen 'Maar Ronaldo is ook goed?' Het zal best, maar dit stukje gaat over Marokkanen. Een andere keer gaan we het vast en zeker hebben over al die Nederlanders die niet sporen, promise.