Totaal aantal pageviews

donderdag, december 23, 2004

Still haven't found what I'm looking for.....




Mysterieuze schoonmaak verbetert Marsrobot
Uitgegeven: 21 december 2004 16:55

LONDEN - Een nog onverklaard fenomeen heeft ervoor gezorgd dat een ruimterobot op Mars ineens veel beter presteert. Dat heeft het tijdschrift New Scientist dinsdag gemeld.


Volgens het blad heeft 'iets of iemand' de afgelopen tijd meermalen de Amerikaanse ruimterobot Opportunity schoongemaakt en afgestoft. Daardoor werkt de robot weer op volle kracht.

Enige tijd geleden viel de helft van de kracht uit door de hevige stofvorming op Mars. De twee robots Opportunity en Spirit doen voor de NASA onderzoek op de rode planeet.


Dit is vreemd.
Ik stel me echt voor dat er een groen mannetje van een halve meter hoog (en om een of andere reden met een sombrero op, maar dat komt door een cartoon die ik ooit zag toen ik klein was) aan komt geslopen en schichtig over zijn schouders kijkt....
Pas als hij zeker is dat niets of niemand hem ziet, legt hij de laatste meters af, hoppend van rots naar rots, alsof hij op afstand bespied wordt.
Wanneer hij bij de ruimtesonde is aangekomen, pakt hij zijn borsteltje en stofdoekje, en gaat vliegensvlug tekeer...wanneer het laatste stofje is weggepoetst bergt hij zijn spulletjes weer in zijn knapzakje, en zoeft er weer net zo ongemerkt vandoor als hij is gekomen.

Thuisgekomen vertelt hij het zijn vriendinnetje, en samen gniffelen ze bij het idee dat die malle aardbewoners zich even achter hun oren krabben wat er in vredesnaam is gebeurd.
Ze drinken een kopje ruimtethee en zetten de TV aan.
De Marsbewoners zijn nog altijd op zoek naar intelligente wezens. Wij tellen niet mee. Wij zijn niet interessant genoeg voor ze. We kunnen onze eigen robots niet eens schoonhouden......


Geen opmerkingen: