Totaal aantal pageviews

zaterdag, oktober 30, 2004

Time is on my side...




Vannacht gaat de wintertijd in. Om 3 uur wordt de klok een uur teruggezet.

Stel: je wil dat dit weekend voor eeuwig blijft duren. Normaal gesproken een onmogelijke opgaaf. De tijd gaat namelijk maar door en door, zonder dat we genoeg kunnen stilstaan bij onszelf en wat we nou werkelijk voelen en werkelijk denken.
Op zondag op visite, voetballen of de auto wassen, en maandagochtend weer met de meute mee om ons veertig uur in vijf dagen druk te maken om aardse zaken en ons in de stress te gooien om dingen die ons, zouden we op een onbewoond eiland wonen, geen klap zouden interesseren. De enige reden dat we ons in een maagzweer gooien, is omdat anderen ons doen geloven dat dat wat jij voor de kost doet van levensbelang is.

Maar daar is gelukkig de zevende dag, de dag waarop zelfs Onze Lieve Heer het even niet meer trok en lekker chilled achterover ging zitten en zich verbaasde over de bende die hij de afgelopen zes dagen had achtergelaten.
Wij luie moderne mensen hebben de zaterdag voor het gemak ook maar aangemerkt als wekelijkse vrije dag, en voilĂ : daar was het weekend geboren.
Achtenveertig uur -inclusief slapen- om je te proberen te ontstressen, boodschappen te doen, sociale contacten te onderhouden, het huis aan kant te maken, en je liefdesleven op peil te houden.

De oplossing om een eeuwigdurend weekend te houden is zo voor de hand liggend, dat niemand eerder op het idee is gekomen.
Denk even mee: Om drie uur vannacht gaat de klok een uur terug. Dat is zelfs wettelijk zo vastgelegd. Zodoende kun je een uur langer blijven liggen. (alsof je dat op zondag niet sowieso kan.)
Maar het kan nog veel leuker.
Je zet de klok een uur terug naar 2 uur.
Hoe laat is het na 60 minuten? Juist, 3 uur in de nacht.
Wat moeten we ook al weer doen om 3 uur 's nachts? Jawel: de klok een uur terugzetten. 't Is dan weer 2 uur. Wachten we een uurtje, dan is het alweer tijd om de klok een uur terug te zetten. En ga zo maar door!!!

Waarom doen we dat niet gewoon met zijn allen? Ons stipt aan de afspraken houden, en consequent de klok om 3 uur een uur naar achteren zetten, en met zijn zestienmiljoenen genieten van een eeuwigdurend weekend!!

Zouden ze het heel erg vinden op mijn werk als ik desnoods de enige ben.....?

Tot de volgende blog!!!

Geen opmerkingen: